27 Kasım 2010 Cumartesi

Alen Markaryan Vuruldu! Ama?


Beşiktaş'ın en önemli simgelerinden ve Çarşı'nın kurucularından Alen Markaryan, diğer tribün liderlerinden Harun Dulkara tarafından vurulmuş.

Öncelikle Alen'e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz ve bu çirkin olaya dahil olan tüm suçluların bir an önce adalet önünde hesap vermesini istiyoruz.

Lakin, tüm bu dileklerimize rağmen, Alen ve Harun'un, bulundukları mevki ve binlerce insanın takip ettiği kişiler olmalarından dolayı daha sorumlu hareket etmeleri gerektiğine inanıyoruz.

Özellikle de Alen gibi televizyonlarda, internette ve radyolarda sürekli boy gösteren, basının da yakından tanıdığı ve bir nevi "Taraftar Yüzü" olan birinin, her ne olursa olsun bu tarz olaylardan uzak durması gerektiğini düşünüyoruz.

Evet, bunlar kişisel olaylar olabilir, her gün ülkemizin her köşesinde maalesef yaşandığı da malumdur. Yine de, bir kıdem daha fazla dikkat edilmesi gerekiyordu. Özellikle, iki kişi de Beşiktaş tribün lideri olarak anılıyorsa...

Aralarındaki tartışma hakkında fikir yürüterek "şeytanın avukatlığını" yapma taraftarı değiliz ama yine de bazı gerçekleri Alen'e olan sevgimizden ötürü görmezden de gelemeyiz. Niçin tartıştıkları az çok tahmin edilebilir olsa da, biz buna inanmak istemiyoruz ısrarla. Evet, kötü bir olay ve gerçekten üzüntümüz çok büyük. Fakat, Beşiktaş'ı tekrar karanlık günlere çekmek isteyenlere büyük bir fırsat verilmiş olduğu da başka bir gerçek.

Biz, çok temiz bir taraftar grubu olma kaygısında değiliz. Elbette, hatalara ve kişisel davranışlara açık olmak, bu tarz büyük oluşumlarda hem bir zaaf hem de bir zarurettir. Basının ve diğer otoritelerin bizi de, sıradan bir taraftar kimliğine sokmasına karşıyız ama bu, birbirimizi vurma ya da mafyavari bir göndermeyle "topuğa sıkmak" demek olmuyor. Yaşanan durum aynen budur.

Alen'e geçmiş olsun diyoruz. Umarız ki bundan sonra daha dikkatli davranılır ve Beşiktaş taraftarları da düşünülür. Çünkü bu imaj uzun süre silinmeyecektir hafızalardan. Düzelttiğimiz ve değiştirdiğimiz şeyleri söylemekten öte yaşamalıyız. Alen de bunun bir numaralı sorumlusudur. Artık böyle basit ve saçma sapan işlerden ırak durulması zorunluluktur.

Yine umuyoruz ki, bu imajı bir şekilde değiştirsinler ve birileri unutsunlar, unutturabilelim.

Beşiktaş taraftarı silahlı adamların ellerinde olmayacaktır. Gerekirse kurşun yiyen tarafta olacaktır ama asla o silahı bir başkasına doğrultmayacaktır. Alen'in de böyle yaptığını düşünmek istiyoruz. Birilerini öldürmekten daha iyi bir seçenek maalesef günümüzde kurşun yemek. Böyle işlerden uzak durulmasını temenni ediyoruz hatta böyle insanlardan diyelim...

Bu anlayışla kurşun yiyen herkes, bizim için "cesur bir yürek" tir ve öyle de kalacaktır. Kalmaya devam etmek isterse eğer...

Alen, sen de böyle kalırsın ya da böylesindir umarız.

Tribün liderliği, eleştirilemez demek değildir. Hem eleştiriyor hem de destekliyoruz kendisini. Bir şekilde Beşiktaş'tan gelir ya da kitap yazacak güç elde eden herkesi de eleştirebilme hakkına sonuna kadar sahibiz. Bu düşüncemiz, bayat bir haset olarak anlaşılmasın. Vefasına ve yaptıklarına saygımızı korumakla birlikte, Yıldırım Demirören kadar tüm icraatlerinden ve kendinden, bize karşı sorumludur.

Bu böyledir, değiştirilemez.

Geçmiş olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder