21 Kasım 2010 Pazar

Merhabalar.

Merhabalar.

Yeni bir blog olarak ilk yazımızda, merak etmeniz muhtemel birkaç soruya cevap vermek yerinde olacaktır. Neler yapmak istiyoruz, neden buradayız, neden inadına Beşiktaş gibi bizim bu blogtaki temel amaçlarımızı okursanız daha sağlıklı iletişim kurabiliriz inancındayız. Lafı fazla uzatmanın manası yok. Buyurun;

Nedir bu Beşiktaş sevgisi?

Beşiktaşlı doğmaktır bu sevgi. Siyah Beyaz bir formayla sevdiğin kızı beklemektir kimi zaman, yağmurlu bir günde maça yürümektir, Beşiktaşlı duruşuna sahip olmaktır, kendi tepkisine duyarsız kalmamaktır, ezilenlerin, dışlananların, hor görülenlerin, itilip kakılanların yanında olmaktır, tüm züppe yorumlara rağmen, bir gece ansızın efkarlanıp maça doğru yürümektir, asla saygısızılık yapmamak ama boyun eğmemektir, bir ninenin gözlerinde, bir köfteci hacı dedenin duasındaki elleridir Beşiktaşlılık, ondan başka sevgiliye gönül verememektir, hüzünlenince ona dayamaktır sırtını, sinirlenince yine ona bağırmaktır, kimseye laf söyletmeden ama, yaratıcılıktır, hiç durmadan düşünmektir, var olduğunu ispatlamaktır, ansızın ölen bir tribün kahramanıdır, Beşiktaş ezilenlerin var olma mücadelesidir, kimsenin anlamadığı bir ruh halidir içten içe, birbirini 100 metre öteden tanımaktır, göz göze gelip selam vermektir, 5 kuruşu yokken beleş tepeden maçı izlemeye çalışmaktır, çocuğuna ekmek götürürken korsan forma almaktır, formasız kalmasın diye, aşktır neticede, saygı duymaktır emekçiye, işçiye, görmektir akan alın terlerini, sahaya verilmesini istemektir, o formanın terine ve değerlerine sahip çıkmaktır, bizim oluşturduğumuz duruşu korumaktır, Çarşı uzaklarda isyan edince "ben de Çarşıyım lan!" diyebilmektir, Beşiktaş fakirliktir, az biraz varoştur, tüm bunları bilir ve utanmaz, halktır, halk gibidir, halktandır, Beşiktaş bambaşkadır. Önce Beşiktaşlıyım, sonra diğer sıfatlarım gelir.

Neden BeşiktaşkUlan?

Çünkü, sahtekar spor basını ve onun türevlerinden, yanlı yorumlardan, gerçekleri görmeyen insanlardan son derece bıkmış vaziyetteyiz. Meramımızı anlatacak, kelamımızı söyleyecek yer arıyorduk. Bu düzenin içinde kendimize nefes alacak bir yer ararken, en azından kişisel olarak nefretimizi ve bildiklerimizi, yine Beşiktaş'ın gerçekleri doğrultusunda anlatabileceğimiz tek yer olarak bir internet blogunu açmanın doğru olacağını düşündük. Belki birkaç kişinin kafasında bazı şeyleri değiştirebiliriz diye düşündük. Belki de o insanlara günümüzün gerçek futbol mantalitesini anlatabiliriz diye yola koyulduk. Lakin bu Beşiktaş ağırlıklı bir anlatım olacaktır. Bizim ondan vazgeçmemiz mümkün değildir. Vakitlerimizden ve gerekirse kendimizden ödünler vererek burayı yaşatmak derdindeyiz. Aslında oldukça kişisel hırs, sinir ve aşktan geldik buraya. Tek derdimiz budur.

Ne yapacaksınız?

Mümkün olduğunca taktiksel manada analizler yaparak Beşiktaşlı kardeşlerimize mevcut durumumuz hakkında gerçek bilgi sahibi olmalarını ya da en azından düşünmelerini ve bunların ışığında sahadaki futbolu, bir nebze tanımalarına vesile olmaya çalışacağız. Maçlar ışığında yapılanlar, grafikler ve görüntüler eşliğinde anlatılacak, olması gerekenleri anlatıp, sizin de fikirleriniz ile doğruyu bulmaya çalışacağız.

Ne faydası olacak bunun Beşiktaş'a?

Bir fayda gözetmiyoruz esasında. O kadar büyük bir söyleme de sahip değiliz. Dediğimiz gibi, bizim gibi düşünen ve yalan sahte sözlerden uzakta kafa patlatan, "acaba?" sorusuna sahip herkesle bir kahve eşliğinde düşünmektir amacımız. Buradan Beşiktaş'ı kurtarmak ya da onun için bomboş doldurmak değil gayemiz. Maksatımız gerçekten de futbolu seven ama önce Beşiktaş, diyen insanlarla biraraya gelerek kendi çapımızda fikirler yürütmek. Hem belki Schuster de bizi görür?

Nasıl bir tavrınız olacak peki?

Bol bol maç analizleri, grafiksel anlatımlar ve maçtan kareler eşliğinde durumu anlatmak üzerine bir tavrımız olacak. Şimdi böyle yazınca anlaşılmıyor belki ama yakında uzun çalışmalarımızın sonuçlarını göreceksiniz. Tüm bir devrenin özetini maç maç çıkartıp kendimize göre sonuçlara ulaşacağız. Genel olarak da bunu kibar şekilde yapmaya çalışacağız, fakat! Baştan uyarmak gerekir ki, bazı yazıların da tüm içtenliğiyle burada yer alması gerektiğine inanıyoruz. O yüzden ipin ucunu kaçırmadan - bazen de kaçırarak- küfürlü, argo yazılar görebilirsiniz bu blogta. Çünkü gerçek aynı zamanda küfür ve argoyu da içermektedir. Son derece içten, içimizden geldiği gibi, bazen de saçmasapan bu yazıları da buraya koymakta ısrarcıyız ve inatçıyız. Baştan anlaşalım. Yine de buna rağmen yorumlarda "mahalle" ya da "kahve" kıvamına dönülmesine izin verilmeyecektir. Son derece benciliz. Çünkü biliyoruz ki, bizim edeceğimiz küfürlerin de açıklaması burada yer alacaktır. Kimine göre içten kimine göre hayvanca olması muhtemel bu tavrı da burada göreceksiniz.

Sizin kazancınız ne olacak?

Hiçbir şey. Bunu söylerken içimiz rahat çünkü biz Beşiktaş üzerinden para kazanmayı düşünecek insanlar değiliz. Biz, tribünde yanınızda duran gerçek adamlarız. Sitede reklam vs. yer almayacaktır zaten asla ve katiyen. Bunun garantisini şimdiden veriyoruz. Lakin, bir çay ısmarlarsanız içeriz.

Ne farkınız var diğerlerinden?

Bunca Beşiktaş bloguna ve usta yazarlara rağmen -ki takip ediyoruz onları da sık sık- sürekli aynı hataya düşüldüğünü ve gerçek bir maç analizinin yapılmadığını gördük. Mümkün olduğunca biz burada, maç analizi yapıp az konuşmak taraftarıyız. Hiçbir yerde okumadıklarınızı buraya yazacak kadar iddialıyız.

Nasıl ortaya çıktı bu?

Beşiktaş, Konya ile berabere kalınca artık gözümüz döndü. Tüm ortaya çıkış hikayesi budur.

Sonuç?

Yazıları bekleyiniz lütfen.


İlgi ve alakanız için şimdiden teşekkürler.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder