27 Kasım 2010 Cumartesi

Transfer İddiaları ve DTPU / Grafite ve Santa Cruz

Tüm transfer haberleri "Doğru Transfer Puanı Uygulaması" kriterlerine göre değerlendirilmiştir. Bu sistem ile ilgili daha detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.
_______________________________________________________________
Libano Batista Edinaldo Grafite


Kariyer;

Doğumu : 2 Nisan 1979 Brezilya, Paulista

Boy : 1.89 cm Kilo : 79

2001 yılında profesyonel olan Grafite ilk çıkışını 2005 yılında Sao Paolo takımı ile yaptı. 32 maçta 2 gol atınca Fransa'nın Le mans takımını dikkatini çekti.

Le Mans’da iki sezonda 51 maçta 17 gol attı. Güçlü fiziğiyle dikkat çeken Grafite Wolfsburgun dikkatinden kaçmadı.

2007 – 2008 sezonunda 24 maçta 11 gol attı.

2008 – 2009 sezonu kariyerinin patlama yılı oldu Edin Dzeko ile muhteşem bir ikili olan Grafite, 25 maçta 28 gol atarak Wolfburg'u Bundesliga’da şampiyon yaptı.

2009 – 2010 sezonunda ise 30 maçta 11 gol attı.


Transfer İhtimali;

Grafite'nin menajeri Pascal Carbon'un açıklamasına göre oldukça yüksek. Kendisi; "Grafite'nin birçok taliplisi var. Gelen teklifler arasında Beşiktaş'ın teklifi ilk sırada. Beşiktaş, Grafite için en doğru tercih olacaktır". Grafite'nin Dzeko ile birlikte yaşadığı "altın yılın" ardından bir düşüşte olduğu bilinen gerçek. Ayrıca yeni hocası ve yeni sistemde pek işler olmadığı ve onun için işlerin yolunda gitmediği de Almanya'da uzun süredir dile getiriliyordu. Kısa vakitte Almanya'dan ayrılması oldukça yüksek bir ihtimal. Kariyerinin son dönemlerini yaşıyor ve son transferini yapacak gibi görünmektedir. Almanya'da onun gibi maliyetli bir futbolcuyu kimse istememektedir.

Transfer İhtimali; %70.

Özellikleri;

Hava toplarına hakim ve rakip defansı yıpratıcı bir futbolcu. Pres gücü düşük, pozisyon bilgisi oldukça sınırlı. Hem kontra ataklarda yavaş hem de fizik/kondisyon olarak atılacak topları indirip, tutabilecek özelliklerini de kaybetmiş vaziyette. Bitiricilik yeteneği üst seviyede. Çalışma azmi oldukça düşük. Bir süredir futbola ilgisini kaybetmiş gibi görünmektedir.

Yorum;

Grafite, Beşiktaş'ın ve doğal olarak Schuster'in sistemine aradığı futbolcu değildir. Bize gereken, hava toplarına hakim ve rakip defansa baskı yaparak onların uzun top oynamasını sağlayacak bir futbolcudur. Ancak bu gerçekleştiği zaman, topla oyunda çok etkili olan Beşiktaş'ın gerçek gücü ortaya çıkacaktır. Grafite, bunu yapabilecek bir forvet değildir. Her ne kadar diğer özellikleri oldukça göz boyuyor olsa da, dediğimiz gibi esas olarak sistemin temel arzusunu yerine getiremeyecektir. Yoksa, Grafite'nin birkaç gol atması ve başarılı gibi gözükmesi oldukça normal. Ayrıca yaş itibariyle çok sıkıntılı. Fizik/kondisyon seviyesi de yerlerde sürünüyor. Mental olarak da uzun zamandır hazır değil, özellikle de Türkiye'de hiç hazır olmayacaktır. Psikolojik olarak çabuk dağılabilen ve geriye giden bir futbolcu. Katkısının muazzam olmayacağı kesindir.

Kendisini, Beşiktaş'ta yeniden doğacağını düşünmek fazlasıyla iyimser bir tahmin olur. Jübile yapmaya geldiğini ve para kazanmak istediğini görmemek için kör olmak gerekmektedir.


Doğru Tranfer Puanı; 5.2

_____________________________________________________

Roque Santa Cruz

Kariyer;

Doğum Yılı ve Yeri: 16 Ağustos 1981 Asuncion, Paraguay

Boy: 1.88 m

Kilo : 83 kg

Mevki : Santrafor

Kariyer : Futbola Paraguayın Olimpia takımında başlayan Santa Cruz golcülüğü ile bir anda tüm dikkatleri üzerinde topladı. Teknik direktör Luis Cubilla henüz 15 yaşında onu A takımda oynattı! 18 yaşında Paraguay’da yılın futbolcusu seçilen Rogue Santa Cruz kendini Bayern Münih’te buldu. Teknik direktörleri ile sorunları ve uzun sakatlıklar Münihte ona devamlı kadro şansı vermedi. 146 maçta 31 gol attı. Alman ekibinde aradığını bulamayan Santa Cruz 2007 yılında Premier Lig ekiplerinden Blacburn Rovers’ın teklifini kabul etti ve adanın yolunu tuttu. İki sezonda 54 maçta 23 gol atınca, çıkış arayan Manchester City’nin dikkatini çekti ve kendini bu takımda buldu.

Başarıları : 5 Bundesliga Şampiyonluğu, 4 Almanya Kupası, 1 UEFA Kupası, 1 Kıtalararası Süper Kupa.

Transfer İhtimali;

Son dönemde gittiği her takımda sorun yaşayan ve sakatlıklarla boğuşan Santa Cruz'a artık Avrupa'da yer yok gibi gözüküyor. Bir yerlere gidip, form tutup, geri dönmek son ve aslında düşük bir şans olarak kariyerindeki tek seçenek olarak gözüküyor. Bu tip durumlarda istikamet bellidir; Rusya ya da Türkiye. Bu yüzden de, talep olursa red edeceğini düşünmüyoruz. Beşiktaş isterse alır mutlaka. Fakat istediğini düşünmüyoruz. Bunu da katarak hesaba ihtimali de düşürüyoruz.

Transfer İhtimali; %40

Özellikleri;

Gole oldukça yakın ve son bitiricilik özelliği istisnai bir güce sahip. Lakin bunun dışında pek bir özelliğinden bahsedilemez. Kariyerindeki uzun sakatlıklar şu anda ne durumda olduğuna dair bir fikir veremiyor bizlere. Eski günlerinden yola çıkarak özelliklerini saymak yanıltıcı olacaktır.

Yorum;

Beşiktaş'ın Baros'u olacağı kesindir. Başka bir yoruma gerek yoktur kanaatimizce.


DTPU; 3.2


* İtalik olarak yazılan yazılar alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder