27 Kasım 2010 Cumartesi

Doğru Transfer Puanı Uygulaması

Beşiktaş'ın devre arası transfer söylentileri şimdiden basında yer almaya başladı. Takımın ligdeki durumu ve basının bunu anlamamaktaki ısrarlı tavrı neticesinde, bu devre arasınında "transfer baskısı" Beşiktaş'ın üzerine kurgulanmış vaziyette.
Her ne kadar bu haleti ruhiye bize göre olmasa da - ki Fener'den daha zengin ve transferle sorunlarını çözmeye çalışan bir takım kimliği dayatılıyor- bir gerçek var ki, o da birkaç transferin gerektiğidir.
Beşiktaş'ın nerelere transfer ihtiyacı olduğuna dair, ocak ayına yakın bir süreçte inceleme yapmayı düşünüyoruz. Böylesi daha sağlıklı olacaktır. Fakat çıkan transfer haberlerini şimdiden değerlendirmek yerinde olacaktır. Tabii her çıkan iddiayı buraya taşımak mantıklı değil. Biz, güvenilir olduğuna inandığımız ve bir şekilde "yetkililer" tarafından dile getirilen transferleri incelemeyi sürdüreceğiz.
Fakat, farklılığımız ve olaylara bakıştaki öncülüğümüz burada da devam etmektedir.

Bu sitede yeni bir uygulama başlatıyoruz an itibariyle; "Doğru Transfer Puanı" uygulaması.

Doğru Transfer Puanı Uygulaması Nedir?

Doğru Transfer Puanı Uygulaması, bahsi geçen futbolcuları ve takımın durumuna dair bazı kriterleri göz önüne alarak yaptığımız değerlendirmedir. Peki hangi kriterler söz konusu?

- Futbolcunun Kariyeri
- Futbolcunun Uyumu
- Futbolcunun Mevcut Sisteme Verebileceği Tepkiler
- Futbolcunun Daha Önce Oynadığı Takımlardaki Verileri
- Sistem-Futbolcu Kıyaslaması
- Maliyet
- Beşiktaşlılık Duruşuna Uygunluk
- Takıma Sağlayabileceği Katkı
- Pazarlanabilir Olması
- Kişisel Puan.

Fark ettiğiniz üzere bazıları oldukça "soyut" ifadeler. Bunların çözüme kavuşması için detaylı incelemeler ve kendi içlerinde dört kriter daha belirlendi.
Mesela; Kariyer başlığında, "Oynadığı Takımlar", "İstatiksel Bilgiler", "Yaş", "Milli Takım" gibi kriterler belirlenmiştir.

Hepsi için 1 puan verilmiştir. Keza, kategorilerin kendi içindeki durumları için de 0.25 puan belirlenmiştir.

Örneğin; Bir futbolcunun kariyer puanında, Chelsea varsa 0.25 puanın tamamını alır. Avrupa'daki takım sıralamalarına göre 3 kategoriye ayırdığımız bir dataya sahibiz. Eğer, Chelsea yerine Wolfsburg'da oynuyorsa 0.10 puan alır gibi...

Her kategori ve onların içindeki sistematiklere göre oldukça detaylı bir veri bankası hazırlandı. Bu veri bankasını zaman içinde sizlere daha detaylı tanıtacağız.

Gördüğünüz üzere, Türkiye'de bir ilke imza atıyoruz. Oldukça detaylı ve hataya yer vermemeye çalışan bir sistem kurguladık ve bunu uygulamaya koyuyoruz. Doğru Transfer Puanı ile başarılı olacağımızı düşünüyoruz. Tüm bunların başarıya ulaşıp ulaşmayacağı zaman içinde kendini gösterecektir muhakkak.

Bizim esas amacımız, zaten medyada ve internette sıkça karşılaştığınız "oynar/oynamaz" tarzı yorumlardan daha farklı bir vizyon sunmak sizlere.

Değerlendirmeye almanızı ve takip etmenizi öneririz.

Teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder