25 Kasım 2010 Perşembe

Türkiye'de Basının Durumu...

Tek bir örnek vererek bu işi en iyi şekilde anlatabileceğimizi düşünüyoruz;

"Bundesliga takımlarından Wolfsburg'un Cezayir asıllı Fransız oyuncusu Karim Ziani'nin ayrılmak istemesi heyecan yarattı. Alman medyası, genç golcünün peşinde olan kulüplerin birinin de Beşiktaş olduğunu yazdı. Sezon başında da birçok teklif alan, hatta G.Saray'ın ısrarla peşine düştüğü yıldız oyuncu için bu kez Beşiktaş'ın devreye girdiği ifade edildi. Haberde siyah-beyazlıların, bu oyuncunun hem menajeri hem de kulübüyle temasa geçerek şartları sorduğu belirtildi."

Fotomaç


Genç golcü dedikleri adam (d. 17 Ağustos 1982, Sevr) 28 yaşında. Ayrıca forvet değil, orta sahada oynuyor. 200 maçta 20 gol ya atmıştır ya atmamıştır.


İşte masabaşı habercilik, işte kafadan atmak, işte ahmakça haber yapmak budur. Bu kadar kolay mı? Kolay gerçekten. Cehalet artık adamların paçalarından akar vaziyette. Biz bunun gibi onlarca haber okuduğumuz için gayet normal geliyor. Lakin bir örnek vermek şarttı, yoksa onlar gibi masabaşından salladığımızı sanabilirdi insanlar.


Biz onlardan daha iyi biliyoruz futbolu.Binlerce genç bu basında iş ve gelecek ararken, para kazananları görün işte. En ufak bir gerçeklik ya da "haber sahibi" yok ortada. Bu işin neresinden tutsanız elinizde kalır durumda.


Ne haberin kaynağı var ne de bilgiler doğru. Ne kadar da rahatlar değil mi? İddia et, altına isim yazma, Alman Basını, Yönetimden birileri, İddia edildi kalıplarını kullan her şeyden sıyrıl, her şeyi yapma hakkına sahip ol, o gazeteyi bir şekilde doldur.

İşte işine saygısızlık, müşteriye hakaret budur.


Adamlar, Türkiye'nin en çok satan gazetelerinden biri.


Bu da bizim ülkedeki durumu yeterince gösteriyor. "Bana yalanlar söyle, hiç sevmesen de" Yalanlara ne kadar da çok alışmış insanlarımız. Yeter ki "futboldan anlamadığımızı" belli etmeyen haberler yapılsın, yorumlar okunsun, biz de o gün sallamaya devam edebilelim. Yani müşteri-fotomaç-fanatik; körler sağırlar birbirlerini ağırlar.


Ya hu insan açar bir Google'da aratır. Bu kadar mı işinize saygınız yok? Bu kadar mı insanları aptal yerine koyuyorsunuz? Ya da daha vahimi bu kadar mı aptalsınız?


Ne diyelim...

Başka bir arzunuz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder